Netcastle - Network creation and promotion of castles
sqenel
Video
Projekti

Featured Thesprotia

Thesprotia

DIMOKASTRO

39.330838,20.29381
Dimokastro, Elina e lashtë, shtrihet mbi gjirin Karavostasi të Perdika Thesprotias. Vendndodhja e tij siguronte kontrollin e të gjithë ngushticës jugore të Korfuzit dhe fushës vogël bregdetare. Vendbanimi shtrihet rreth 220 hektarë dhe përbëhet nga…

KËSHTJELLA ELEFTHEROHORIOU

39.499139, 20.534425
Kalaja Eleftherohoriu Paramithias ndodhet pranë rrugës Egnatia, në një kodër të pjerrët. Ajo është ndërtuar gjatë sundimit turk nga Ali Pashai i Janinës në fillim të shekullit të 19-të. Pozicioni ishte i rëndësishëm pasi kontrollonte…

KËSHTJELLA E IGUMENICËS

39.500931, 20.265447
Një kështjellë bregdetare venetike e Thesprotisë, e cila ka rrugën e vet të veçantë. Gjatë shekujve, shënoi betejat e saj për të mbrojtur banorët nga sulmet e armikut. Gjatë luftërave turko-venetikase dhe drejt fundit të…

Search For Listings

Homeshare on facebookShare on TwitterShare on LinkedinShare on Google+
Adriatic-Route for Thematic Tourism